Beach Event Dronten

Sporten op het zand in Dronten

  • bouw
  • dodgeball
  • handbal
  • bedrijfsvolleybal
  • jonge_jeugd
  • oudere_jeugd
  • voetbal

Voetbal

Ik geef mij op voor het VOETBALLEN

Spelregels

De bal

De bal is een nr.5, deze is wat lichter en zachter dan de bal op het veld.

Aantal spelers

Bij een Beach Soccer wedstrijd wordt er 5 tegen 5 gespeeld. Extraregels: Er mag onbeperkt, bij de middenlijn, gewisseld worden. Maximaal aantal wisselspelers is vijf (5).

De uitrusting van spelers

Is de standaarduitrusting (een short en een shirt). Beach Soccer wordt gespeeld op blote voeten. De voeten mogen getapet of op een andere veilige manier worden beschermd, mits de hak vrij is.

Arbitrage

Een amateur Beach Soccer wedstrijd wordt door minimaal 1 scheidsrechter, die aan één zijde van het speelveld plaatsneemt. Extraregels: 2 scheidsrechters (waarvan 1 hoofdscheidsrechter) geleid, die elk aan één zijde van het speelveld plaatsnemen.

De duur van de wedstrijd 

Een Beach Soccer wedstrijd bedraagt maximaal 1 x 12 minuten normale speeltijd. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal teams en/of poules. Winst tijdens de
reguliere speeltijd levert drie (3) punten op, een gelijkspel levert een (1) punten op en een verlies levert geen punten op.

Spelhervattingen

Achterbal – hoekschop of doelworp (spel hervatten binnen vijf (5) seconden). Uitbal over de zijlijn – inworp of intrap(tegenstander altijd vijf (5) meter afstand) (bij een inworp/intrap mag de doelverdediger in zijn handen worden gespeeld) De aftrap – wordt genomen op de virtuele middenstip, mag worden opgewipt (niet twee keer raken) of moet vooruit worden gespeeld. Uit een aftrap kan niet direct worden gescoord.

Doelverdediger

Mag in het gehele strafschopgebied de bal met de armen en handen spelen. De volleykick is nooit toegestaan, de dropkick is alleen tijdens het spel toegestaan.

Slidings/Tackles

Onbeheerste slidings en tackles zijn verboden.

Vrije schoppen

Geen muurtje, wel 5 meter afstand van de bal. Extraregel: Deze moet altijd genomen worden door de speler op wie de overtreding werd begaan of door zijn vervanger bij een blessure. Er bestaan geen indirecte vrije schoppen, alleen directe vrije schoppen (men hoeft niet direct op het doel te schieten).
Vrije schop op de eigen speelhelft – trechter vormen vrije schop op de helft van de tegenstander – iedereen behalve de verdedigende doelverdediger achter de bal.

Vrije schop vanaf eigen speelhelft

De bal mag in iedere richting gespeeld worden. Extraregel: Niemand mag de bal aan de binnenkant van de trechter in de lucht aanraken, anders een vrije schop tegen op de plaats van raken. Gebeurt dit door een verdediger in het eigen strafschopgebied – strafschop. Pas op het moment dat de bal de grond raakt of buiten de trechter komt mag de bal gespeeld worden. (Let op: Hinderlijk te vroeg inlopen is niet toegestaan. Dit naar oordeel van de scheidsrechter) Overigens mag de verdedigende doelverdediger de bal altijd raken.

De terugspeelbal

De terugspeelbal is toegestaan, de bal moet daarna aangeraakt zijn door een tegenstander of uit het spel zijn geweest voordat de doelverdediger deze met de
hand weer mag aanraken. Zo niet, directe vrije schop op de virtuele middenstip. In de voet mag hij onbeperkt worden aangespeeld.

Fair Play

Door de verschillende manier van arbitrage bij Beach Soccer is dit momenteel een sportievere sport dan het veldvoetbal en het zaalvoetbal. Er is minder toegestaan dan bij het veldvoetbal, maar meer toegestaan dan bij het zaalvoetbal.

Aanpassingen

Behoudens de goedkeuring van betrokken organisatie en vooropgesteld dat de principes van deze regels onaangetast blijven, zijn afwijkingen van de toepassingen mogelijk, bij wedstrijden van jeugdspelers in de leeftijd onder de 16 jaar, bij dameswedstrijden, bij veteranenwedstrijden (spelers boven de 35 jaar) en bij Gvoetbal.
De volgende aanpassingen mogen afzonderlijk of gezamenlijk worden toegepast
a. de afmetingen van het speelveld;
b. de grootte, het gewicht en het materiaal van de bal;
c. de afstand tussen de doelpalen en de hoogte van de doellat boven de grond;
d. de duur van de te spelen perioden;
e. de wisselspelers.

Ik geef mij op voor het VOETBALLEN

Samen zetten we Dronten op de kaart!

Met alle evenementen zetten we Dronten graag op de kaart. Daarom roepen we bedrijven op ons te ondersteunen. Voor een klein bedrag bent u al sponsor en vergroot u uw naamsbekendheid. Misschien vindt u het wel leuk om samen met uw goede relaties wat te organiseren op het zand. We denken graag met u mee! Vindt u het dus ook zo leuk dat er weer wat georganiseerd wordt op het Meerpaalplein? Laat het ons weten via het contactformulier of bel Hilde Boers PR: 0321-328440/0630-642 111 We horen graag van u! Kijk voor al onze evenementen op: www.sta-dronten.nl